zahájení 30. ročníku MHF Český Krumlov

Mezinárodní hudební festival v Českém Krumlově zahájil svým vystoupením světoznámý Plácido Domingo. Na operním galakoncertu v Pivovarské zahradě ho doprovodily sopranistka Adriana Kučerová a mezzosopranistka Štěpánka Pučálková. Letos slaví festival kulaté narozeniny.

 

Tradice a skvělá organizace, to byla slova, která jsme během zahájení festivalu slyšeli ze všech stran. Prezident Jaromír Boháč může být právem hrdý na renomé, které má hudební festival nejen u nás, ale i ve světě. Krumlov a tento festival patří k sobě. Hvězdou zahajovacího operního galakoncertu nebyl nido jiný než Plácido Domingo. Na pódiu pěvce doprovodily sopranistka Adriana Kučerová a mezzosopranistka Štěpánka Pučálková. I letos na diváky čekají opravdové hudební lahůdky. Příští víkend nás čekají hvězdy z Brodway a světoznámý bubeník Billy Cobham a závěr bude patřit výročí Mozarta a Dvořáka. Celý festival nabídne na pěti místech v Českém Krumlově 11. koncertů a ten poslední zazní 18. září. Podrobnosti o programu najdete na stránkách festivalu.

 

 

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...