Od 18 hodin je vyhlášen nouzový stav!

Od pátečních osmnácti hodin platí na území České republiky nouzový stav. Vyhlásila ho vláda v souvislosti s narůstajícími počty případů onemocnění covidem-19. Nouzový stav přinese na naše území také řadu omezení.

Od pátečních osmnácti hodin se zakazuje pořádání vánočních trhů kromě prodeje stromků a kaprů, v restauracích v nákupních centrech si musí lidé jídlo a pití vzít pouze s sebou. Omezení se týká i sportovních a kulturních akcí, kam nově může pouze tisícovka diváků. Soukromé akce a oslavy jsou omezeny na maximální počet stovky lidí. Oproti tomu fungují velká nákupní centra, kde se shlukují tisíce lidí, zatím prakticky bez omezení. Ve čtvrtek přibylo dvacet sedm tisíc případů nákazy koronavirem. Nemocnice hlásí přeplněné jednotky intenzivní péče. Situaci pro vás budeme sledovat i dál.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...