Začíná Lipno Sport Festival

Milovníci letních sportů si přijdou na své. Začíná totiž Lipno Sport Festival 2022, který láká mimo jiné na velká sportovní jména.

 

V Lipně nad Vltavou už pojedenácté startuje několikadenní maraton sportovních disciplín i bohatého doprovodného programu Lipno Sport Festival 2022. Až do neděle 21.srpna čekají na návštěvníky sportovní osobnosti zvučných jmen, adrenalinové zážitky i nevšední soutěže.

 „Festival sice už má jedenáctý ročník, ale myslím, že je pořád potřeba si připomínat, že je dobré se hýbat a že těch sportů a možností, je několik desítek možná stovek,"říká Olga Kneiflová, mluvčí rodinného areálu Lipno. K dispozici bude pro návštěvníky hřiště na volejbal, squash i mobilní lezecká stěna. Kromě tradičních sportů, které k festivalu patří od počátku, jako je například veslování s Václavem Chalupou nebo cvičení pro ženy, představují pořadatelé také nové sportovní disciplíny. „To jsou sporty zejména pro mladé jako je parkour, jako je nový olympijský sport break dance a jako je třeba i beat box, žonglování, či jízda na BMX a podobně,“ vysvětluje spolupořadatel Martin Dvořák, jednatel SportGroup. Tyto dovednosti si mohou návštěvníci vyzkoušet sami, nebo obdivovat, jak je zvládnou zkušení sportovci při exhibičním vystoupení ve středu 17. srpna.

Do některých sportovních aktivit se zapojí také spolupořadatelka Kateřina Neumannová, která díky svým živým přenosům dává možnost návštěvníkům nahlédnout také do zákulisí rozhlasového vysílání. „Pokud dorazí, tak to bude jednoznačně vrchol dosavadní historie Lipno Sport Festivalu, protože přislíbil účast Jaromír Jágr, Ondra Synek, Katka Emmons, Bára Strýcová, takže v tom závěru festivalu by se tady měla ukázat celá řada velmi zajímavých jmen ze světa sportu,“ říká Neumannová. Tyto osobnosti zpestří svou účastí také cyklistický závod a vyjížďku ČEZ Kolem Lipna, která se pojede 20. srpna a je letošní novinkou festivalu. „Je to akce, která není určená jenom pro cyklisty závodníky, ale pro kohokoliv,“ dodává. Zkušení bikeři si mohou dojet pro svůj nový osobní rekord a jiní pro zážitek z pěkné trasy šumavskou přírodou. „Pro ty, kteří by nechtěli dát těch našich 60 km, tak pro ně máme připravených 19 km taky do krásného prostředí,“ říká Martin Dvořák.

Pohybem můžete poněkolikáté i pomáhat, a to s ČEZ oranžovým kolem. „Každý, kdo si ujede minutku si sedne a jede a vyjede nějaké korunky pro jihočeské neziskové organizace, které to potřebují a pomáhají těm, kteří to potřebují,“ říká Kneiflová.

Festival myslí na návštěvníky každého věku. Děti mohou vyrábět v dílničkách s maskotem Lišákem Foxem nebo každý podvečer vidět pohádkové představení. Starší publikum potěší například velké víkendové koncerty. „Vystoupí Marta Jandová, Slza, Xindl X, Michal Hrůza, Monkey Business a spoustu dalších," doplňuje mluvčí Olga Kneiflová. Bohatý program této jedinečné sportovní události na jihu Čech je připraven až do neděle 21. srpna.

Autor: Kateřina Hálová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...