Teplárna připojila 15 odběratelů se spotřebou přes 15 000 gigajoulů

Českobudějovická teplárna připojila patnáct nových odběratelů se spotřebou přes 15 000 GJ. Jde o dva další pavilony českobudějovické nemocnice a také o technologický VGP park.

Kromě výše zmíněných nových odběratelů připojila teplárna do soustavy i několik dalších bytových domů. Zájem přetrvává i v letošním roce, v plánu je připojení dalších čtrnácti bytových domů. Mětstská společnost zásobuje teplem přes třicet tisíc bytů a 418 firem, institucí, škol, zdravotnických zařízení i obchodů. Firma od ledna zvýšila sazbu za gigajoul na 789 korun, loni to bylo o stokorunu méně. Roční náklady jedné domácnosti za teplo podle českobudějovické radnice vzrostou zhruba o dva tisíce korun. Během letošního a příštího roku chce teplárna snížit množství spalovaného uhlí až o dvě třetiny.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...