Pozor na možné sněhové jazyky na jihočeských silnicích

Jihočeští silničáři doporučují řidičům, aby jezdili se zvýšenou opatrností. Už od brzkých ranních hodin vyráželi odklízet sníh zejména v jižní části kraje, i přesto se mohou během dne ve vyšších polohách tvořit sněhové jazyky.

Varování se týká především Českokrumlovska, Prachaticka, Českobudějovicka a Jindřichohradecka. V současné době se teplota drží nad nulou. V poledne by podle předpovědi mělo začít sněžit a navíc se v polohách nad 700 metrů mohou tvořit sněhové jazyky. V Jihočeském kraji bude dnes zataženo až oblačno s občasnými přeháňkami nebo sněžením. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do pěti stupňů Celsia, na horách minus dva až plus jeden stupeň. Zítra nás na území Jihočeského kraje čekají denní teploty kolem tří stupňů Celsia a občasný déšť se sněhem. 

Autor: Adéla Boháčová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...