Viktor Lavička končí na postu náměstka pro dopravu

Viktor Lavička z hnutí ANO končí v pozici náměstka primátora Českých Budějovic. Na svou funkci rezignoval po tom, co vyšlo najevo, že si přivydělával v Dopravním podniku, který z pozice náměstka řídil.

České Budějovice - Na možný střet zájmů náměstka pro oblast dopravy přitom upozornil na posledním zasedání zastupitelstva člověk z vlastních řad. Zastupitel za Hnutí ANO a předchozí šéf téhož resortu František Konečný. Podle něj Lavička pochybil, když si po odchodu z Dopravního podniku, kde pracoval jako tiskový mluvčí domluvil na dohodu přivýdělek při tvorbě mobilní aplikace. „Protože se mi to nepodařilo vyřešit uvnitř hnutí, nebyla tam vůle, tak mi nezbylo nic jiného než se zeptat veřejně pana Lavičky a on to také veřejně přiznal", vysvětluje František Konečný z Hnutí ANO. Reakce přišla přesně o týden později. Viktor Lavička se rozhodl na funkci rezignovat. Přesto trvá na tom, že zákon neporušil, a že městu tímto chováním nezpůsobil žádnou újmu. „Dneska jsem měl ráno schůzku s koaličními partnery a dohodli jsme se na tom, že ukončím svoji misi na pozici náměstka,“ upřesňuje své další kroky Lavička. O tom, že by se mohlo jednat o střet zájmů náměstek primátora předem neuvažoval. Uvedl, že chtěl jen dokončit rozdělanou práci. S dopravním podnikem, tedy společností zřizovanou městem, jako náměstek pro dopravu spolupracoval déle než rok. Kdo Viktora Lavičku na pozici náměstka pro dopravu nahradí bude předmětem jednání koaličních partnerů. Viktor Lavička nadále zůstává v pozici předsedy zastupitelského klubu Hnutí ANO.

Autor: Petra Říhová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...