V Krumlově dokončili stavbu cyklostezky

V Českém Krumlově dokončili stavbu cyklostezky, vyšla na více než třicet milionů korun.

ČESKÝ KRUMLOV - Cyklostezka je hotová po téměř dvou letech. Cyklisté se tak teď mohou pohodlně projet po zbrusu novém úseku. Místostarosta Českého Krumlova Martin Hák k tomu říká: „Ta nová stavba je dlouhá 3,5 kilometru a navazuje na už hotové úseky a je situována tak, aby byla zase začátkem nového pokračování cyklostezky.“


Nová stavba je v některých místech až tři metry široká a vede z vlakového nádraží směrem ke sportovnímu areálu, při jízdě si cyklisté užijí i tuhle zajímavou serpentinu. Dále pak cyklostezka pokračuje k Jelením zahradám. Do některých stěžejních bodů se tak dnes na kole pohodlně dostaneme. Stále je ale na čem pracovat. „Toto je jen první část dokončených realizací. Nyní intenzivně plánujeme propojení Jelení zahrady s mostem na Trojici. A díky tomu se nám podaří propojit cyklostezkou i sídliště Mír.“ představuje koncepci Hák.


Stavba této části cyklostezky vyšla na třicet dva milionů korun, dvě třetiny částky tvoří dotace. Součástí stavby jsou také dva mosty.
Místostarosta také poodhalil aktuální fázi obrovského projektu, jehož záměrem je vybudovat takzvanou Vltavskou cyklostezku, která má propojit Týn nad Vltavou s Novou Pecí. „My jsme v realizačních fázích projektování ve spolupráci s Jihočeským krajem, kdy vytipováváme vhodné trasy, jednáme s majiteli a hledáme přijatelné kombinace jak pro obyvatele města, ale i budoucích návštěvníků, kteří přijedou na kole.“ uzavírá místostarosta.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...