Další ferrata u Hluboké nad Vltavou

Na skále nad Vltavou nedaleko Hluboké vznikla další trasa ferraty. Rozšíření přišlo rok po otevření prvního úseku s obtížností B, která je vhodná i pro rodiny s dětmi. Trasa je přístupná z cyklostezky tak i z vody díky molu.

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Trasa mezi Hlubokou a Purkarcem se stala v posledních letech oblíbeným cílem turistů a hlavně sportovců. Díky cyklostezce a Vltavě lidé mnohem víc objevují okolní přírodu i památky a od loňského léta se míří i milovníci adrenalinových sportů.

 První otevřený úsek měří 150 metrů a po roce se podařilo zprovoznit dalších 400 metrů. Nový úsek je již pro zkušené sportovce.

U mola můžete zastavit jak s paddleboardem, člunem nebo s menší lodí. Všechna plavidla i ferratové vybavení si můžete půjčit ve sportovním areálu na Hluboké.

 Ferrata je volně přístupná a na mapách ji najdete přesně 8 kilometrů od Hluboké a čtyři kilometry od Purkarce. Podobný zážitek nabízí také skály nad hladinou Lužnice nedaleko Bechyně.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...