Letní plovárny a koupaliště zahájily sezónu

Letní plovárny a koupaliště v Jihočeském kraji už otevřely své brány. I když také tady platí vládní omezení, provozovatelé jsou optimističtí a věří ve velkou návštěvnost. Vstupné ve většině případů zůstalo stejné jako loni.

JIŽNÍ ČECHY - Slunečno a příjemné teploty posledních dnů vybízí ke koupání. Většina letních plováren a koupališť na jihu Čech přivítala první návštěvníky v úterý ráno. Samotnému otevření samozřejmě předcházely velké přípravy. „V podstatě jsme vypustili koupací část, kterou jsme kompletně vyčistili a napustili jsme novou vodu. Natřeli jsme schodiště, doplnili jsme nerezová zábradlí pro bezpečnější vstup návštěvníků do vody. Natřeli jsme molo a všechny dřevěné herní prvky a vyčistili jsme i čistící laguny.“ říká Petr Jenkner, starosta Borovan.  

Také na koupalištích ale platí vládní omezení. Když návštěvníci prochází vnitřním prostorem, musí si vzít respirátor. U pokladny se pak prokáží buď negativním testem z laboratoře, dokladem o očkování nebo o prodělaném Covidu. I přesto jsou ale provozovatelé optimističtí. „Já věřím, že budou chodit. Máme zaznamenaných pár případů, že se přišli zeptat a když zjistili, za jakých podmínek je vstup možný, tak zase odešli, ale myslím si, že chodit budou.“ dodává Tomáš Novák, ředitel Sportovních zařízení města České Budějovice.

Největším lákadlem je pro návštěvníky krásné prostředí, čistá voda, ale i sportovní vyžití nebo dětské atrakce. „Je tady velká deviza v přírodě. Krásný výhled a máme v areálu široké uplatnění sportů, takže je tu možnost pronajmout si beachvolejbalové hřiště i badmintonové sety. Je tu krásné dětské hřiště.“ doplňuje starosta Borovan.

Už teď se teplota vody na koupalištích pohybuje mezi 20 až 26 stupni. Například českobudějovická plovárna naměřila ve čtvrtek ráno v bazénu přes 25 a půl stupně Celsia. Kromě příjemné teploty vody se může pochlubit i novinkou, která potěší hlavně malé návštěvníky. „Novinku máme jednu velikou a to je celý venkovní dětský bazén, který je úplně nový a celý v nerezu. S novými herními prvky a věřím, že se návštěvníkům bude líbit.“ říká Tomáš Novák z českobudějovické plovárny.

Dobrou zprávou je, že na většině míst mají otevřeno od dopoledne až do 20:00 hodin a ani vstupné se nezvýšilo. Provozovatelé doufají, že letošní sezóna bude stejně úspěšná jako ta loňská.

Autor: Lucie Mašková

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...