Muž Dvojhvězdy odstartoval letošní sezónu na otáčivém hledišti

Na otáčivém hledišti v zahradách českokrumlovského zámku odstartovala letošní sezóna. Premiéru tu mělo představení s názvem Muž Dvojhvězdy. Diváci si užili příběh tajemného muže kráčejícího vzduchem a to díky Divadlu bratří Formanů.

Neopakovatelná atmosféra otáčivého hlediště láká do Krumlova každý rok tisíce návštěvníků. Loni se všechna představení kvůli pandemii rušila a o to víc se lidé těšili na zahájení letošní sezóny. Na inscenaci Muž Dvojhvězdy zavítal i hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. "Já myslím, že je to prostě unikátní takovéhle dovadlo v takovéto zahradě. Myslím, že ta návštěvnost ukazuje, že to je fenomén a jsem rád, že ho máme tady u nás v jižních Čechách."

Náměstek primátora Českých Budějovic Juraj Thoma nám přiblížil, jak celá rekonstrukce probíhala. "Jsme v památkové rezervaci, jsme v zahradě státního hradu a zámku, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO a jakákoli oprava vyžaduje jednání s orgány památkové péče. Jak se ukázalo, povedlo se. Doufám, že letošní sezóna přesvědčí návštěvníky o tom, že otáčivé hlediště v zahradě svůj smysl má."

 Prvním představením byl titul Muž Dvojhvězdy. Scénář připravil Petr Forman podle románu Alexandra Grina “Zářivý svět”. Tajemný muž, který zázračně kráčí vzduchem, nás vybízí, abychom se nikdy nevzdávali svých tužeb a snů. Petr Forman chystal celé představení dva a půl roku. "Ještě jsme si tady dopřáli takovou změnu malou a to bylo jen abychom posílili ten obraz neby ty atmosféry a také abychom získali z mého pohledu intimní prostor a abychom tu zahradu otvírali lidem jako překvapení." Diváci si užili představení plné divadelních zázraků. Petr Forman otevřel nové možnosti, jak rozehrát zámecký park a scénu otáčivého hlediště.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...