Rekonstrukce kruhového objezdu na Hluboké skončí o měsíc dřív

Rekonstrukce kruhového objezdu v Hluboké nad Vltavou se blíží do finále. Opravy křižovatky částečně omezují provoz na frekventované silnici a řidiči na semaforech čekají i desítky minut. Vše ale probíhá podle plánu a práce za celkem sedm milionů korun se chýlí ke konci.

Rekonstrukce kruhového objezdu na trase z Českých Budějovic do Týna nad Vltavou trápila řidiče zejména ráno a odpoledne, když se vraceli z práce. Máme pro ně ale dobrou zprávu. Jak nám potvrdil starosta Hluboké Tomáš Jirsa, semafory už na tomto místě nebudou dlouho. "To má správa a údržba silnic a já musím tu firmu, která to dělá pochválit, protože teď mi hlásil stavbyvedoucí, že budou o měsíc dřív hotoví, tak to samozřejmě pro Hlubokou je úžasný." Podle stavbyvedoucího Bohumila Kubeše nic dokončení nebrání. "Kruhový objezd jsme převzali 29.3. s tím, že máme na výstavbu čtyři měsíce, což je do 29. 7. Náš plán je, že stavbu dokončíme během června."

Stav silnice už rekonstrukci vyžadoval. Těžké kamiony původní asfalt vytlačily. Podle starosty vydržel asfalt zhruba 20 let. "Tam byla před 20 lety to nebylo do hloubky 70 – 80 cm, jak je dnešní požadavek. Dokonce se tam našly dvě kanalizace, které jsou funkční." I ty se musely opravit, aby sloužily městu i nadále. Místní i lidé, kteří Hlubokou jen projížděli si tak oddychnou od nepříjemného čekání. 

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...