Příměstské tábory pro děti zdravotníků

Děti zdravotnických pracovníků si díky podpoře ministerstva školství a Jihočeského kraje užily příměstské tábory plné dobrodružství. Pestrý program připravili studenti pedagogické fakulty Jihočeské univerzity.

Honba za tajemstvím krále Šalamouna. Tento příměstský tábor si užívaly děti od 7 do 12 let díky studentům katedry matematiky, fyziky a techniky a biologie. Věnovala se jim i Zuzana Beníšková - studentka katedry matematiky PF Jihočeské univerzity. „Pro děti jsme připravili nejrůznější aktivity, dozví se spoustu věcí z několika předmětů a ani nepostřehnou, že se učí.“
Jedno dopoledne bylo věnováno pokusům, děti si vyzkoušeli například kouzla s termokamerou nebo se pokusili přenést zrcadly laserový paprsek. Každý den se díky programu přesunuly na jiný kontinent.
Děti se během tábora naučili spoustu věcí z fyziky, matematiky, přírodopisu, ale i z češtiny nebo angličtiny. Rodiče díky příspěvkům nemuseli tuto akci financovat. „Dostali jsme příspěvek od ministerstva školství a také od Jihočeského kraje,“ uvedla vedoucí katedry matematiky Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity Vladimíra Petrášková.
Děti si užili pět dní plných dobrodružství a studenti pedagogické fakulty si vyzkoušeli v praxi to, co se naučili, tedy zaujmout děti a předat jim hravou formou co nejvíc vědomostí.

Autor: Eliška Piskačová

Související články