Dvojnásobná vražda na sídlišti

Na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích došlo v sobotu dopoledne ke dvojnásobné vraždě. Šestatřicetiletá žena tam měla zabít svou matku a dvouletou dceru. V současnosti je pachatelka ve vazbě.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Klidné sobotní dopoledne na českobudějovickém sídlišti Vltava narušil otřesný čin dvojnásobné vraždy, ke kterému došlo v jednom z bytů v panelovém domě v ulici Františka Ondříčka. Šestatřicetiletá žena tu měla zabít svou matku a také dvouletou dceru. „Na místě zasahovalo několik příslušníků kriminální policie ve spolupráci s hlídkovou službou.“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Podle místních obyvatel je šestatřicetiletá žena podivínka a o dítě údajně nejevila velký zájem. Sousedé holčičku často vídávali na procházkách právě s babičkou. Co matku k hrůznému činu vedlo, nebo jakým způsobem vraždila, zatím nevíme. Vzhledem k tomu, že v případu jako oběť figuruje dítě, policisté neuvádějí další podrobnosti.

Podle našich informací se matka bezprostředně po činu měla vydat do Branišovského lesa vzdáleného několik kilometrů od místa činu. Tam ji také vypátrali policisté. Žena se totiž se svým činem měla telefonicky svěřit svému partnerovi, prozradit mu měla i to, kde se ukrývá. Partner následně matce řekl, ať zavolá záchrannou službu. Vražedkyně měla být poté převezena na psychiatrii, odtud pak putovala přímo do vazby. Jde už o čtvrtý případ vraždy na jihu Čech od začátku roku.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...