Piráti a Starostové odstartovali kampaň

Tiskovou konferencí v Českých Budějovicích odstartovali na jihu Čech svou předvolební kampaň pro podzimní volby do poslanecké sněmovny Piráti a Starostové. Kandidátku povede současný jihočeský, pirátský poslanec Lukáš Kolářík. Stan kandiduje z druhého místa kandidátky v čele se současným náměstkem primátora krajského města Viktorem Vojtkem.

Zadluženost státu, digitalizace, důraz na bezpečnost, školství a na změnu exekučního řádu. To jsou hlavní programová témata Jihočeských kandidátů dvoukoalice Pirátů se Starosty a nezávislými pro podzimní volby do poslanecké sněmovny.

Já rozhodně chci pokračovat v té práci poslance, protože se věnuju problematice exekucí, které vnímám jako velký problém v ČR. Podařily se nějaké dílčí úspěchy například v podobě zákazu dětských dluhů, ale ta zásadní věc, se kterou jsem kandidoval už před čtyřmi lety, a to je místní příslušnost exekutorů, tedy aby každý dlužník měl jenom jednoho exekutora, a to ideálně v místě svého bydliště. To se mi v tomto volebním období nepodařilo prosadit tak na to bych rád navázal. A dále se věnuju věcem kolem vnitra a kolem bezpečnosti ČR tzn. IZS, policejní a bezpečnostní sbory a tam dál chtěl pracovat na tom, aby podmínky pro jejich práci byly co nejlepší.“ říká za Piráty poslanec Lukáš Kolářík.

 

Já jsem si vybral dvě témata ke kterým mám pracovně velmi blízko. Prvním z nich je digitalizace veřejné správy, k tomu mám blízko a cítím že v tomto ohledu pokulháváme a druhé téma které bych chtěl pomoci prosadit tak je zákon o cestovním ruchu, protože stejně jako ostatní státy kolem máme problémy s covidem a chybí nám zákon který by ten systém dokázal do budoucna nastavit.“ vysvětluje Viktor Vojtko, náměstek českobudějovického primátora za Starosty a Nezávislé.

 

Obecně podle pirátů a starostů trápí Jihočechy doprava, nedostatek lékařů špatná dostupnost služeb v menších městech. Jihočeši do kampaně navíc vstupují s novým webem, který má posloužit lidem jako rozcestník v krizových situacích.

Například když řešíte problém s dluhy, můžete se podívat velice jednoduše na organizace, které pomáhají v této oblasti.“ dodává Vojtko.

 

Piráti a starostové mají ambici získat v parlamentních volbách na jihu Čech minimálně 5 mandátů, což představuje zhruba pětadvacetiprocentní volební výsledek. Pětici kandidátů doplňuje krajský zastupitel za Piráty Josef Soumar, pirátská zastupitelka Českých Budějovic Zuzana Kudláčková a ekonomka Pavla Pivoňka Vaňková za Starosty a Nezávislé.

 

 

 

 

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...