Zloději znovu vykrádají chaty

V těchto dnech a týdnech by se měli mít na pozoru majitelé chat a chalup v jižních Čechách. Jako každý rok začalo i tentokrát přibývat případů krádeží právě v těchto objektech. Policisté vyzývají chataře k lepšímu zabezpečení nemovitostí.

 

S koncem prázdnin opouští většina chalupářů své prázdninové nemovitosti a vracejí se zpět do měst. Někteří z nich si ale objekty nezazimují dobře, a právě toho využívají zloději. Zatím poslední případ se stal v chatařské oblasti u Kladrub nedaleko Chýnova. Zloděj po násilném vstupu odcizil dvě brusky a způsobil tak majiteli škodu za více než osm tisíc korun. Policisté vyzývají vlastníky těchto nemovitostí, aby zde přes zimu nenechávali hodnotnější věci, a aby objekty lépe zabezpečili před násilným vniknutím.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...