Motor nasázel Kladnu sedm gólů

Hokejisté Motoru České Budějovice se ve druhém kole Tipsport extraligy poprvé představili doma. Premiéra byla vítězná, soupeře z Kladna v zápasu plném zvratů zdolali 7:5.

První třetina byla spíše ve znamení faulů, než čehokoliv jiného. Rozhodčí za první dvacetiminutovku rozdali šestnáct trestných minut, čtyři z nich si připsal i Jaromír Jágr, který naskočil ve čtvrté formaci. V desáté minutě skóroval při hře 4 na 4 kladenský Ciampini. Při vlastním oslabení navýšil náskok Rytířů Marek Račuk. Do přestávky domácí stačili snížit přesilovkovým gólem Lukáše Pecha na 1:2.

Druhá dvacetiminutovka přinesla gólové hody. Nejprve srovnal Abdul, aby o tři minuty později vrátil Kladnu vedení Baránek. Ve třicáté deváté minutě Motor opět srovnal, tentokrát zásluhou Vondrky. Středočeši se ale v zápase dostali do vedení ještě jednou, když brankáře Hrachovinu prostřelil Nicolas Hlava. Pak ale Kladnu došel dech a ke slovu se dostali znovu Jihočeši. Během pěti minut nastřileli tři góly. Mezi střelce se zapsal Slováček, a znovu také pánové Pech a Abdul. Do kabin se tak šlo za stavu 6:4.

Třetí třetina už na góly tak bohatá nebyla. Na rozdíl tří branek odskočili domácí v pětačtyřicáté minutě, kdy v přesilovce vstřelila první branku sezóny i letošní posila Milan Gulaš. Kladno se ještě zmohlo na jeden gól, a to tři minuty před koncem zásluhou Adama Kubíka. Víc už se ale nestalo a v Budvar aréně, kam dorazilo přes šest tisíc diváků, se mohlo začít slavit.

Po neúspěšném úvodním vstupu do sezóny a porážce od mistrů extraligy z Třince, tak Motor ve druhém utkání bere všechny tři body.

K dašímu utkání vyrážejí hokejisté Českých Budějovic v úterý do Zlína.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...