Policisté dopadli vraha, ve vazbě se oběsil

Jihočeští kriminalisté svolali na pondělí odpoledne mimořádnou tiskovou konferenci, na níž zástupcům médií prozradili další informace k vraždě. K té došlo předminulý víkend. Policisté podezřelého sedmadvacetiletého muže následně vzali do vazby. Tam ale včera spáchal sebevraždu.

Původně se mělo jednat o banalitu. 4.září zasahovali policisté společně s hasičským záchranným sborem u požáru vozidla nedaleko Protivína. Postupně se ale začalo ukazovat, že se za případem skrývá něco mnohem hrozivějšího. Na místě se totiž našli i lidské ostatky. Ty patřily jednadvacetileté studentce z Českých Budějovic. Kriminalisté zjistili, že mladá žena byla zavražděna. Další informace poskytli policisté na pondělní mimořádné tiskové konferenci.

Vztah mezi obětí a vrahem byl čistě sousedský. Podle vrchní komisařky Renáty Míkové pachatele vytočil hluk, který mladá žena dělala na chodbě domu v Českých Budějovicích. Muž vyšel z bytu ven a podezřelou začal škrtit. Následně ji u sebe v bytě utopil ve vaně. Po vraždě pak pachatel oběti oddělil některé části těla od trupu, vzal ženě její vozidlo a hledal místo, kam ostatky ukrýt. Ideální místo našel po několika hodinách jízdy v lese u Protivína. "Zde se v lesním porostu zbavil těla a chtěl odjet. Jenže s vozidlem zapadl. Rozhodl se tedy ho zapálit. Požáru si pak všimli svědci a přivolali hasiče." říká komisařka.

Zbytek příběhu už znáte. Poté se rozjela velká pátrací akce, po pachateli pátraly desítky policistů, o pomoc žádaly i veřejnost. Nevědělo se totiž, jak a kam se muž z místa činu dostal. Netrvalo ani 96 hodin, a kriminalisté zadrželi podezřelého. Tím byl sedmadvacetiletý muž. Z jeho výpovědi vyplynulo, že došel pěšky až do Číčenic, odkud zavolal své matce a požádal jí o odvoz zpět do krajského města.

Kriminalisté muže zadrželi ani ne po 96 hodinách. Za jejich rychlou a precizní práci jim na tiskové konferenci krajský policejní ředitel Luděk Procházka poděkoval. Muž se k činu přiznal a byl vzat do vazby. Tam ale včera spáchal sebevraždu.

Případ je sebevraždou muže pro kriminalisty uzavřen. K soudu a potrestání vraha tak bohužel nedojde. 

 

 

Autor: Petr Studenovský

Související články