V říjnu skončí všechna zbývající Očkocentra

Žádné velkokapacitní očkovací centrum na jihu Čech už nebude od 1.října v provozu. Ještě pár dní bude fungovat Očko v Českých Budějovicích a ve Strakonicích, i tato centra ale ukončí svůj provoz.

Očko ve Strakonicích ukončí provoz 23.září, v Českých Budějovicích se pak bude očkovat ještě týden. Právě největší krajské očkovací centrum je pátým nejvýkonnějším v republice, alespoň co do počtu aplikovaných dávek. Těch se tam podalo přes 185 000. "Kromě zaměstnanců nemocnice se na provozu podílelo i spoustu dalších osob. Všem patří obrovský dík za to, jak dobrou práci tady odváděli." nechal se slyšet ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek. Zájemci o očkování budou od října využívat ve většině případů služeb praktických lékařů. Dokončenou vakcinaci proti onemocnění covid-19 má v Jihočeském kraji skoro 350 000 obyvatel.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...