Českobudějovický advent začíná už tento pátek

Letošní Českobudějovický advent začíná už tento pátek. Pro návštěvníky je připravený kulturní program, více než 90 adventních stánků, vyhlídková věž i ledové kluziště. Novinkou je vyhlídkové vánoční kolo, ze kterého uvidíte na celé adventní městečko a to z výšky 16 metrů.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - I když letošní advent začíná oficiálně až příští víkend, na českobudějovickém náměstí odstartuje už tento pátek. „jediné, co ještě nebude v provozu je kluziště a živý kulturní program. Ale jinak vánoční trhy, hudba, atmosféra, stánkový prodej, rychlé občerstvení, vyhlídkové kolo, kolotoč pro děti, betlém, to už všechno bude na místě.“ říká pořadatelka akce Lenka Střítecká.

Letošní Českobudějovický advent má dvě velké novinky. Tou nepřehlédnutelnou je vyhlídkové vánoční kolo, ze kterého se vám naskytne jedinečný pohled na celé náměstí z výšky 16 metrů. „Kolo má deset gondol po čtyřech a jedna jízda bude mít asi pět minut. Další novinkou pro letošní rok jsou krásné dobové panenky v nadživotní velikosti, které stojí mezi kašnou a kluzištěm. Udělají tu atmosféru v té vnitřní části adventního městečka zase o něco krásnější.“ upřesňuje Střítecká.

Ledové kluziště, které už tradičně stojí kolem Samsonovy kašny, uvítá první bruslaře 26. listopadu. Pokud nemáte brusle, určitě vás potěší, že i letos bude k dispozici půjčovna. Kluziště by mělo fungovat až do 6. ledna. „Bude v provozu každý den od 10:00 do 21:00 a bude bezplatně jako každý rok.“ dodává pořadatelka.

Tentokrát se Vánoce na budějovickém náměstí ponesou v atmosféře muzikálových melodií. Na adventním pódiu totiž zazáří muzikálové hvězdy. V programu je naplánováno více jak 70 vystoupení. Chybět ale budou dvě tradiční akce. Kvůli proticovidovým opatřením se letos neuskuteční Slavnostní rozsvícení vánočního stromu a zrušil se i přílet anděla na náměstí.

Autor: Lucie Mašková

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...