Obrovský úspěch jihočeských nemocnic

Jihočeské nemocnice obsadily všechny tři stupně vítězů v 16. ročníku celostátního projektu Nemocnice České republiky roku 2021. Absolutním vítězem se stala českobudějovická nemocnice, druhé místo obsadila Nemocnice Strakonice a třetí skončila nemocnice v Písku.

JIHOČESKÝ KRAJ - Výsledky celostátního hodnocení nemocnic vyhlásila organizace HealthCare Institute. Do projektu bylo zapojeno 150 nemocnic z celé republiky. Nejlepší nemocnicí roku 2021 se stala ta českobudějovická. „Jsme velmi pyšní. To ocenění náleží především našim zaměstnancům. Je to jejich úspěch, který je o to větší, že se děje v době covidové během pandemie. My si jejich práce, profesionality a obětavosti, kterou předvádí dnes a denně, velmi vážíme a děkujeme jim za to.“ říká Iva Nováková, mluvčí Nemocnice České Budějovice.

Cílem ankety je sestavit žebříček nemocnic podle jejich finanční kondice, míry bezpečnosti, ale také spokojenosti pacientů a zaměstnanců. V tom všem vyniká i Nemocnice Strakonice, která skončila na druhém místě. „Když se hodnotí spokojenost pacientů hospitalizovaných i ambulantních, k tomu motivovanost a zájem zaměstnanců a přidá se k tomu finanční zdraví formou ekonomiky, tak z toho vyšlo druhé místo, což je pro nás veliký úspěch.“ dodává ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Hodnocení zdravotnických zařízení probíhalo od února až do srpna. A uspěla i písecká nemocnice, která obsadila třetí příčku. „Třetí místo je super. Poděkování patří všem lidem ve všech strukturách. Jak těm, co se zabývají finanční stránkou, těm, co dělají medicínu, vaří, perou, prostě všem patří tohle ocenění – v rámci republiky vynikající.“ upřesňuje ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

I když jihočeské nemocnice patří už řadu let k těm nejlepším v republice, takový úspěch zaznamenaly vůbec poprvé. „Ten letošní úspěch, kdy českobudějovická nemocnice byla první, Strakonice druzí a Písek třetí, je úspěchem zcela fenomenálním a unikátním a gratulujeme i našim kolegům.“ dodává Iva Nováková. Ocenění si převzala i Nemocnice Český Krumlov. Ta vyhrála kategorii Finanční kondice.

Autor: Lucie Mašková

Související články