Budějovice budou hospodařit s půlmiliardovým schodkem

Půl miliardy, to je schodek, se kterým bude krajská metropole hospodařit příští rok. Město počítá s příjmy 2,44 miliardy korun a výdaje Českých Budějovic by měly dosáhnout téměř třech miliard. Zastupitelé schválili návrh rozpočtu v pondělí, pro bylo 24 z 37 hlasujících.

Mezi největší plánované investice Českých Budějovic v příštím roce patří například projekt parkovacího domu Dlouhá louka vedle všesportovní haly. Tato stavba spolkne 90 milionů korun. V plánu je také modernizace systému řízení křižovatek, ta si vyžádá více než 82 milionů korun. Město také plánuje propojení silnic Branišovská a Na Sádkách, které bude stát 73 milionů korun. V rozpočtu pro rok 2022 se počítá také s revitalizací parku Dukelská za 32 milionů korun. Město plánuje na příští rok kapitálové investice 939 milionů korun. Podle některých opozičních zastupitelů však rozpočet nezajišťuje dostatečný rozvoj města s téměř sto tisíci obyvateli. 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...