Zdravotnické školy chtějí po vládě přesnější informace

Asociace zdravotnických škol České republiky by chtěla, aby vláda co nejdříve specifikovala kritéria vyhlášky o povinném očkování. Řekl to předseda Asociace a ředitel Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné zdravotnické školy v Českých Budějovicích Karel Štix.

Současná podoba vyhlášky se totiž zatím vztahuje i na studenty zdravotnických škol a podle ní by na povinnou praxi mohli jen žáci, kteří absolvovali obě dávky očkování. Bez povinné praxe ale nelze školu dokončit. Žáci třetích ročníků praxi absolvují ve druhém pololetí, školy proto potřebují urychleně vědět, jak mají postupovat. Jen na Střední zdravotnické škole v krajském městě prošlo oběma dávkami asi šedesát procent studentů. Někteří mají za sebou jednu dávku, jiní po covidu na očkování nesmějí. Právě pro tyto skupiny může být prý vyhláška v současné podobě diskriminační.

Autor: Petr Studenovský

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...