Tragická dopravní nehoda u Staňkova

Na hrázi Staňkovského rybníka se v úterý večer stala tragická dopravní nehoda. Řidič osobního auta i jeho dva spolujezdci nepřežili naráz do stromu.

 

Úterní nehoda u Staňkova se bezesporu zařadí mezi jedny z nejhorších, které se na jihu Čech staly. Za poslední léta se jich ale u nás odehrálo několik. Tady je výběr těch nejtragičtějších.

V létě roku 2018 si nehoda dvou aut na Třeboňsku vyžádala život tří lidí, dalších šest jich tehdy utrpělo vážná zranění. Ani ne o měsíc později přejel řidič vozidla do protisměru na silnici mezi Vodňany a Protivínem, srážka měla za následek smrt hned čtyř lidí. V listopadu téhož roku zemřely další čtyři osoby, tentokrát poté, co do protisměru přejel řidič dodávky a čelně se střetl s autem. V lednu 2020 zahynuly dvě ženy a později v nemocnici i starší muž, nehoda se tehdy stala mezi Pískem a Čížovou.

 

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...