Další smrt nepřipoutaného řidiče

Uplynulý týden vyhasly na jihočeských silnicích čtyři lidské životy. Ke tragické bilanci přispěla také sobotní smrtelná dopravní nehoda v Českých Budějovicích. I tentokrát řidič podcenil riziko jízdy na mokré vozovce a nepoužil bezpečnostní pás.

Tragická dopravní nehoda se stala v sobotu v ranních hodinách na Pražské třídě v Českých Budějovicích. Řidič automobilu Škody Fabia jel od Nemanic směrem do centra. Na mokré vozovce dostal smyk a přejel do protisměru. Do boku jeho auta poté narazil vůz BMW, který jel opačným směrem. Obě auta se částečně dostala mimo komunikaci, přičemž náraz vozu Škoda Fabia zdemoloval bránu kamenictví. Řidič škodovky nebyl připoutaný a z vozidla při nárazu vypadl. Na místě nehody na následky utrpěných zranění zemřel. Druhý řidič byl zraněný lehce. Tento týden jde už o čtvrté úmrtí na jihočeských silnicích.

Autor: Kateřina Hálová

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...