Kuplířka z Českobudějovicka pokračuje v trestné činnosti

V září loňského roku policie zadržela mladou ženu, která v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci pronajímala prostory za účelem poskytování erotických služeb. V říjnu loňského roku si žena vyslechla obvinění z trestného činu kuplířství.

Podle svědků obviněná žena s vykonáváním trestné činnosti nepřestala. Dne 5. září 2021 pachatelku kriminalisté zadrželi. V prostorách, které pronajímala, v té době bylo i několik dívek. Podle našich informací se žena trestné činnosti měla dopouštět v rodinném domě na Sídlišti Vltava v Českých Budějovicích. Na případ nás upozornil sám bývalý spolupracovník obviněné ženy. Muž, který o páchání činu věděl, v objektu pracoval jako údržbář a měl také za úkol o prostitutky pečovat. Se svou bývalou kamarádkou se ale dostal do sporu kvůli penězům. Nyní je odhodlaný svým svědectvím pomoci případ objasnit. „Než jsem k ní šel pracovat, měl jsem nabídku, úplně jinou pracovní nabídku za dobré peníze, jenže mě ukecala, tak jsem k ní šel, mě vyhodila,“ vypověděl muž.

Tehdy čtyřiadvacetiletá žena ve svém rodinném domě v Českých Budějovicích za úplatu poskytovala několika ženám z Čech a také několika cizinkám prostory za účelem provozování sexuálních služeb. Podle Moniky Kochlöflové z poradenského centra Rozkoš bez rizika v Českých Budějovicích není samotné poskytování sexuálních služeb trestné. "To co je trestné, je kuplířství. A to v případě České republiky je, že pokud někdo vlastní privát nebo noční klub a získává finance od těch žen za poskytování jejich služeb,“ vysvětluje Kochlöflová.

Kontakty na jednotlivé ženy získávala pachatelka přes tematicky zaměřené inzerce. Od žen inkasovala částku 1200 korun za den. Podle svědka ale výnos z obchodu nebyl tak velký, jak si obviněná představovala, a dostala se do finančních potíží. V tu chvíli vznikl mezi ženou a jejím bývalým spolupracovníkem konflikt. „Chtěl jsem padesát tisíc, pak jsem slevil na dvacet a i to byl problém,“ říká muž, který Jihočeskou televizi na případ upozornil. Je si vědom, že v něm figuruje jako svědek či jako spolupachatel, nicméně se už nechce dál trestné činnosti podílet. „Mně vadí to, že i když je obžalovaná z kuplířství, tak v té činnosti pokračuje,“ dodává muž.

Ženu jsme se pokoušeli kontaktovat i v místě bydliště. Ale bez úspěchu. „Českobudějovičtí kriminalisté se případem, o kterém jsme veřejnost informovali v říjnu loňského roku, i nadále intenzivně zabývají. Mladá žena z Českobudějovicka byla obviněna z trestného činu kuplířství a je stíhaná na svobodě,“ shrnuje případ Štěpánka Schwarzová, mluvčí PČR Jihočeského kraje

Tyto informace nám potvrdili také lidé z českobudějovického Sídliště Vltava, kde se inkriminovaná nemovitost nachází. „Už loni v říjnu to zavřeli, ale za dva měsíce to začlo fungovat a teďkon zase minulej tejden asi tu majitelku odvedli v želízkách, ale děvčata tu zůstaly, takže to funguje dál,“ říká žena ze sousedství privatu. Podle místních je v objektu čilý ruch. Penzion nenavštěvovala pouze česká klientela, ale také zákazníci z Německa nebo Rakouska. Aby se dívky klientům neokoukaly, přesouvala je obviněná žena po určité době z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce a naopak. „Vietnamky jsou tam asi dvě a Vietnamci sem hodně chodí,“ dodává jedna z obyvatelek Sídliště Vltava. Obyvatelům zde vadí především hluk a nepořádek, kterým klienti privátu v nočních hodinách místní obtěžují.

V případě, že soud ženě vinu prokáže, může jít až na čtyři roky do vězení.

 

Autor: Kateřina Hálová

Související články