Plánované letní uzavírky

Ještě do začátku června se budou řidiči v Českých Budějovicích potýkat s dopravním omezením kvůli rekonstrukci Strakonické ulice. Na léto plánuje vedení města další opravy komunikací. Největší dopad na dopravu bude mít uzavření Rudolfovské třídy.

O plánované uzavírce Rudolfovské třídy informovala ve svém zpravodaji Teplárna České Budějovice, která zde bude realizovat nové přípojky. Frekventovaná Rudolfovská ulice v Českých Budějovicích bude uzavřena v úseku mezi ulicemi Štítného a Nádražní od 5. června až do 31. srpna. „Důvodem jsou tři akce, které se tam potkávají a chtěli jsme, aby se dělaly najednou, protože by bylo špatně, kdyby se každá dělala zvlášť, a tím pádem by se mnoho kopalo, zbytečně kopalo a ještě by to trvalo dlouho," vysvětluje náměstek primátora města České Budějovice Ivo Moravec.

Teplárna České Budějovice bude v místě nahrazovat již nefunkční parovod novým horkovodem a provádět připojení bytového domu v Chelčického ulici k horkovodnímu rozvodu. „Druhou akci má na starosti EG.D, kdy se také bude dělat přípojka bytového domu v Nádražní ulici, vysoké napětí, nízké napětí a přípojka trafostanice,“ dodává Moravec. Město situaci využije k tomu, aby v této době uzavírky položilo kabely pro inteligentní naváděcí systém na parkoviště. Pro vozy městské hromadné dopravy zůstane úsek po celou dobu průjezdný. Obsluha zasídlených firem bude v místě částečně zachována. Oproti uzavírce Strakonické ulice, ale budou mít řidiči více možností objízdných tras.

„Snažíme se plánovat, ale bohužel lidé, jak jsou zvyklí jezdit auty a jakákoliv komplikace vyvolává nevoli. Já to chápu, je to složité, ale musíme si na to zvyknout v tom prázdninovém období,“ říká Moravec. Z technologického hlediska je totiž právě léto nejvhodnějším obdobím pro opravy silnic. Tyto práce se musejí provést i na dalších místech krajského města. V červenci čekají řidiče v Českých Budějovicích ještě další dvě dopravní omezení. Jedno kvůli rekonstrukci mostu přes Dobrovodský potok v Nádražní ulici a druhé kvůli opravě ulice B. Němcové. „V úseku křížení s ulicí Jánského a E. Pittera proběhne oprava povrchu vozovky, orpava by měla trvat 50 dnů,“ dodává Moravec.

Město chce o všech plánovaných opravách a objízdných trasách pečlivě informovat veřejnost, aby provoz byl plynulý alespoň jako v případě nedávné rekonstrukce Mánesovy ulice. Vedení města žádá řidiče o trpělivost. Informace o aktuálních uzavírkách najdou lidé na webových stránkách města České Budějovice.

Autor: Kateřina Hálová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...