Železný besedoval se studenty v Písku

Studenty Obchodní akademie v Písku navštívila významná osobnost české žurnalistiky, novinář a televizní moderátor Jakub Železný.

Za dobu působení současného vedení školy měli už studenti Obchodní akademie v Písku možnost seznámit se s mnoha významnými osobnostmi. „S kardinálem Vlkem, s Martou Kubišovou, se Zdeňkem Svěrákem, Ondřejem Vetchým, s Tomášem Sedláčkem,“ říká výčet osobností Pavel Sekyrka, ředitel Obchodní akademie a Státní jazykové školy Písek. Do výčtu besedujících osobností přibyl ve čtvrtek 16. června novinář a rozhlasový a televizní moderátor Jakub Železný. „Je to nejen špičkový profesionál, ale je to ten člověk, který je vlastenec a má to masarykovské nebát se a nekrást,“ říká Sekyrka.
Smyslem setkání podle něj není dovést studentům nějakou celebritu, ale lidi, kteří mohou studetny jak profesně nasměrovat, tak nějakým způsobem i kulturně a osobnostně obohatit. 
Mezi dvěma stovkami účastníků besedy byli studenti 1. až 3. ročníku obchodní akademie, kteří ocenili Železného spontánní a zajímavý projev. Zajímavého setkání se zúčastnili také někteří absolventi školy. Všichni účastníci měli možnost klást hostu otázky.

Studenti se zajímali o problematiku současné žurnalistiky, střet veřejnoprávních a komerčních médií i o aktuální společenská témata. „Myslím, že studenti se ptali velmi zajímavě a třeba se někdo z nich možná vydá nějakou mediální cestou,“ chválil je Jakub Železný. A protože Jakub Železný v závěru přednášky zapomněl říct, čím je obvykle končí, dozvědí se to studenti prostřednictvím Jihočeské televize. „Kdyby někdo z vás měl pocit, že můžu jakkoliv pomoct, být prospěšný, tak mi klidně napište e-mail a já vám poradím, na koho se obrátit nebo co si nastudovat, kdybyste se chtěli vydout touto profesní dráhou,“ dodal Železný.

 

Autor: Kateřina Hálová

Související články