Nejlepší autokempy na jihu Čech

Chystáte se letos na dovolenou autem po Česku? Pak možná oceníte náš tip. Podle zákaznických recenzí vznikl přehled nejlepších autokempů v Česku. Mezi deseti nejlepšími jsou také tři jihočeské.

 

Z jihočeských kempů zákazníci vybrali například Autokemp Třeboň, který najdete v oblasti jihočeských rybníků na březích Opatovického rybníka v těsné blízkosti Schwarzenberské hrobky. Autokemp je ve vlastnictví města Třeboně, které ho dlouhodobě pronajímá. „Město Třeboň si myslím, že se stará o ten kemp, investuje do těch svých zařízení, které tam jsou. Jsme tam vždycky se snažili vylepšit ty prostory i ty nabídky, které autokemp poskytuje,“ říká místostarostka Třeboně Jana Grammetbauerová.

Za skvělou údržbu prostor sklízí pochvaly Jiří Neubauer, který tento třeboňský ráj provozuje už 33 let. Kemp má své věrné zákazníky, proto překonal i složité období covidu. "Na jedné straně bych řekl, že si nemůžeme stěžovat, že by Covid nás něják zastavil, loni jsme začínali o měsíc pozdějc, letos jedeme už od 1. dubna a z 99% máme víkendy úplně plný," říká Neubauer.

Autokemping je v Česku za poslední léta velmi populární, a tak mají turisté velké možnosti výběru. Aby provozovatelé v těžké konkurenci uspěli, musejí mít něco víc, než ti druzí. „Na prvním místě, a to je v podstatě moje nemoc, to je čistota a pořádek. Když se půjdete podívat na moje sociální zařízení, kde i lidi choděj a zouvaj si boty, jak je tam čisto a pak je to úroveň a kvalita jídla, ta musí bejt 100%,“ dodává Neubauer. A do třetice láká zákazníky také to, že Autokemp Třeboň proti loňsku nezvedl ceny. Chatky s kapacitou 120 lůžek jdou do konce srpna plné a září se už pomalu plní.

Na obsazenost si nemohou stěžovat ani provozovatelé Kempu Rožmberk nad Vltavou. Ten je v pořadí dalším skvěle hodnoceným jihočeským autokempem. Tento kemp je známý především mezi vodáky. Poloha v blízkosti krásné řeky Vltavy a hradu Rožmberk je jednou z jeho předností. Těch má kemp ale víc. „Je dostatečně prostorný, to znamená, že na zadních loukách můžou stanovat nejenom školy, ale i firmy, které pořádají teambuildingy a chtějí mít svůj prostor, hrát si na kytary, hrát si svojí muziku, dělat si oheň," vysvětluje spolumajitelka Kempu Rožmberk nad Vltavou Monika Dobiášová. Provozovatelé kempu podporují tyto aktivity a přizpůsobili jim i vzhled kempu, kdy preferují přírodní vzhled, a tak je vše, včetně terasy, vyrobeno ručně ze dřeva. I všech 23 chatek, ve kterých najde nocleh 4 až 6 osob. „A třetí výhodou je vlastně půjčovna lodí, kterou máme tady přímo v kempu, která nabízí kompletní servis,“ dodává Monika Dobiášová. 

Do desítky nejlepších kempů zákazníci zařadili také autokemp Jindřiš nedaleko Jindřichova Hradce. Ubytovat se zde můžete ve vlastních stanech a karavanech a osvěžení najdete v soukromém rybníku.

 

Autor: Kateřina Hálová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...