ČEVAK zpestří nabídku kulturního života v Českých Budějovicích

Umíte si představit, že byste otočili vodovodním kohoutkem a nic z něj neteklo? Do této situace přenese hráče zbrusu nová hra, kterou pro turisty i místní připravila společnost ČEVAK.

Českobudějovické vodohospodářské společnosti se podařilo rozšířit nabídku kulturního vyžití v historickém centru krajského města. Nová šifrovací hra Kachna na prameni, kterou pro rodiny s dětmi připravila společnost ČEVAK, začíná pod českobudějovickou vodárenskou věží. „Ta hra je o vodě a vodárenská věž byla v historii vodárenství v Českých Budějovicích velice důležitá. Proto nám přišlo symbolické zahájit hru právě tady,“ říká Lenka Cimlová ze společnosti ČEVAK.

Tvůrci hry chtěli poukázat na význam vody pro život. Cílem hry je zároveň hráče pobavit a přiblížit jim zajímavosti z vodní historie i současnosti Českých Budějovic. „Takže jsme se rozhodli přenést lidi do blízké budoucnosti a prostřednictvím takového fíglu nechat tu vodu zmizet a úkolem celé té šifrovací hry je, aby lidé přišli na to, kdo vlastně tu vodu ztratil a kam se poděla,“ vysvětluje Cimlová.

Šifrovací hru mohou lidé spojit s příjemnou procházkou historickým centrem města, kde jsou rozmístěna jednotlivá stanoviště. Pro vstup do hry stačí mít pouze mobilní telefon, kde se zájemci ke hře přihlásí, zaregistrují se a hru si odemknou. Hra obsahuje 7 číslovaných úkolů a jeden bonusový a za pomoci rodičů si ji dokážou hrát i úplně malé děti. „Navíc bude možnost porovnat si svůj čas a svůj výsledek s ostatními týmy, tak to mohou lidé využít k soutěžení rodinných týmů,“ říká Cimlová. Šifrovací hra bude k dispozici zdarma po celé léto pro všechny, kdo si rádi hrají a odkrývají tajemství.

 

Autor: Kateřina Hálová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...