Do komunálních voleb v krajském městě jde 11 subjektů

Jedenáct politických subjektů se bude v podzimních komunálních volbách ucházet o hlasy voličů v Českých Budějovicích. Před čtyřmi lety se přitom registrovalo čtrnáct stran a hnutí. Vyplývá to z informací správního odboru českobudějovického magistrátu.

 

Hnutí ANO do voleb znovu povede současný primátor Jiří Svoboda, lídrem ODS je děkanka Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity Dagmar Škodová Parmová. Juraj Thoma je v čele kandidátky Hnutí Občané pro Budějovice. Nynější opoziční zastupitelka Zuzana Kudláčková povede do voleb českobudějovické Piráty. KSČM sází na bývalého místopředsedu Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa. Jedničkou Starosty a nezávislých je krajský zastupitel Jiří Fencl, společnou kandidátku KDU-ČSL a TOP 09 povede stávající náměstek primátora Tomáš Bouzek. Komunální volby se letos konají 23. a 24.září.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Přišlo jaro, zima se jen tak nevrátí

Na Českobudějovicku začaly jarní prázdniny. Někdo je využil na dovolenou u moře, někdo odjel lyžovat do zahraničí. K tomuto týdnu se také napjatě upínali i provozovatelé tuzemských sjezdovek. Pro ně mají ale meteorologové špatné zprávy.