Dny pro hospic

Domácí hospic Ledax pořádá opět Dny pro hospic. Během nejrůznějších akcí můžete přispět na tuto službu. Připravené jsou koncerty, cvičení i charitativní prodejní stánek.

Zajistit nevyléčitelně nemocným důstojné podmínky v pohodlí domova. To je hlavní cíl Domácího hospicu Ledax. Akci nám popsala ředitelka společnosti Ledax Eliška Hájková: "V tomto týdnu vrcholí celostátní kampaň domácí hospicové péče a i Domácí hospic Ledax je do této akce zapojen hlavně tím, že organizuje a tento týden pořádá několik benefičních kupturních akcí."

Charitativní stánek v Igy je opět v prvním patře u hlavního vchodu z Pražské třídy. Každý si tu najde svou maličkost, která udělá radost a zároveň koupí podpoří Ledax. Dny pro hospic znamenají i další akce, například ve středu vystoupí v kostele v ulici 28. října dětský sbor Canzonetta. "Dny pro hospic vyvrcholí 5. října, kdy bude papučový den, který nám připomíná, že můžeme zůstat doma až do poslední dní," dodala Pavlína Čalounová, fundraiser Domácího hospicu Ledax.

I vy můžete v domácí obuvi upozornit na služby, které Ledax poskytuje. Ve čtvrtek následují dny otevřených dveří. "Potom nás ještě čeká jóga pro hospic s Dominikou Červenkovou. Ve čtvrtek máme ještě další benefiční koncert se Základní uměleckou školou v Kaplici. Je to poprvé, kdy tam děláme takovou akci, náš domácí hospic na Českobudějovicku a Kaplicku," popisuje poslední akci Čalounová.

"Domácí hospic Ledax je jednou z terénních služeb, kterou obecně prospěšná společnost Ledax nabízí. Tato služba je určena nevyléčitelně nemocným lidem, kteří si přejí zemřít důstojně a obklopeni svými blízkými právě v domácím prostředí," dodává ředitelka Hájková.

Do domácností jezdí například i zdravotní sestry. Detailní informace o jednotlivých akcích najdete na stránkách ledaxsluzby.cz a samotný stánek můžete v IGY navštívit do 6. října a to vždy od 12 do 17:30 hodin.

 

Autor: Eliška Piskačová

Související články