Gump rozdával radost ve strakonické nemocnici

Ve strakonické nemocnici se rozdávala dobrá nálada. Pacienty některých oddělení navštívil pes Gump, který si zahrál ve filmu Gump: Pes, který naučil lidi žít. Společně s autorem knižní předlohy Filipem Rožkem potěšil děti i dlouhodobě nemocné.

 

Filmový pes Gump se vypravil do další jihočeské nemocnice, aby potěšil především dětské pacienty. Tentokrát přijel do Strakonic a sebou vzal autora knižní předlohy, Filipem Rožkem. "Přijel jsem se dvěma Gumpama. Jedním plyšovým a s jedním živým. Přijeli jsme sem udělat radost."

Na Gumpa se přišly podívat i děti ze Základní školy F. L. Čelakovského. Setkání proběhlo v prostoru před dětskými ambulancemi v pavilonu N.O.R.D. Filip Rožek představil dětem jak psího hrdinu, tak film. "To byla hlavně jeho energie, která to celé rozjela a živila během celého psaní knížky a natáčení filmu. To je celé jeho zásluha," dodal Rožek.

"Ona se trochu blíží ta předvánoční doba, takže se snažíme pobyt pacientům zpříjemnit. A to nejen dnešním Gumpem, ale například také tradičním rozsvěcením vánočního stromu, bude toho taková tvořivá dílnička," přiblížil aktuální akce Tomáš Fiala, ředitel Nemocnice Strakonice.

Největší radost měly z Gumpa ti nejmenší. Pes zvládal bravůrně celou návštěvu nemocnice a nechal se od všech pacientů pohladit. "Gump navštívil i oddělení následné péče. I starší pacienti potom měli z Gumpa radost," dodal ředitel. "Nám to dělá velkou radost, mám pocit, že tím ten projekt má smysl. Gump dělá radost přímo na místě a myšlenka filmu i knihy se šíří dál dětem a to je to nejdůležitější," řekl Rožek.

Filmový hrdina z nemocnice zamířil se svým týmem ještě na Základní školu Dukelská, i tam udělal dětem velkou radost.

 

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...