Strakonický plavecký bazén bude zakrytý nafukovací halou

Venkovní plavecký bazén ve Strakonicích zakryje nafukovací hala, která tak umožní jeho celoroční provoz. Strakonice jsou po Kadani teprve druhým městem, které se do takového projektu pustilo.

Venkovní bazén ve Strakonicích se dočká opravdu netradičního zakrytí. Město přišlo s nápadem v době, kdy se dělala nová střecha vnitřního 25metrového bazénu, který tak musel být pro návštěvníky zcela uzavřený. „Proto se město rozhodlo, že další rekonstrukce, které nás čekají, vyřeší touto nafukovací halou, která pokryje budoucí obsazenost bazénu a my budeme moci využívat bazén i v době rekonstrukce.“ říká vedoucí plaveckého bazénu ve Strakonicích Petra Šímová.

Strakonice jsou tak teprve druhým městem v celé České republice, které se pro unikátní zakrytí plaveckého bazénu rozhodlo. První byla Kadaň. „My jsme takové raritní město a tohle je další takový pokus o to mít něco zvláštního a vyhovět těm lidem, abychom byli co nejvíc vybavení.“ upřesňuje starosta Strakonic Břetislav Hrdlička.

Nafukovací hala bude nad bazénem jen od podzimu do jara. Poté se sundá, aby si v létě mohli návštěvníci užít bazén tak, jak jsou zvyklí. Stavba začala v polovině září a hotovo by mělo být koncem dubna. Pak se hala zhruba na týden vyzkouší a na letní sezónu se zase uklidí. „Teď se na tom dělají základy, stavební práce a podobně. Od příštího roku už by měla fungovat. Měl by tak vzniknout krytý 50metrový bazén, kde by byla v zimě ta teplota 26 stupňů.“ dodává starosta.

Celkové náklady na zakrytí venkovního bazénu ve Strakonicích se vyšplhají přes 20 milionů korun.

Autor: Lucie Mašková

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...