Adventní fotokoutek

Návštěvníci adventního městečka na náměstí Přemysla Otakara II. si ode dneška mohou užívat atraktivní novinku v podobě VÁNOČNÍHO FOTO POINTU.

Jde o zcela nový výrazný prvek umístěný mezi vánočním stromem a adventním pódiem. Krásnou světelnou dekoraci brány, zvané archa, doplňují další nasvícené ozdoby v podobě vánočních dárků zasazené do  jedinečného pozadí, na kterém je zachyceno celé adventní náměstí pohledem z Černé věže. Fotokoutek  oživí tuto část adventního městečka a zároveň umožní záběry s pozadím i skutečné monumentální budovy radnice.

„Fotokoutky jsou teď v naší branži opravdovým  hitem. S touto myšlenkou jsme si proto i my v konceptu Budějovického adventu dlouho pohrávali. V rozpočtu na letošní advent se ale s žádným inovativním prvkem bohužel nepočítalo. Nechtěli jsme se té myšlenky vzdát  a tak jsme oslovili i naše soukromé partnery, zda by nás nechtěli finančně podpořit.“, říká k myšlence vzniku fotopointu na náměstí Přemysla Otakara II. Lenka Střítecká z agentury Art4Promotion.“

O letošní novinku se tedy na žádost organizátorů postarala společnost OIG Power a skupina ČEZ. Každá fotka, která zde vznikne a je sdílená s přáteli či na sociálních sítích šíří povědomí o krajské metropoli a její kouzelné vánoční atmosféře.

„Jako jihočeského hejtmana mě tento nápad zaujal. Je to zajímavá příležitost pro prezentaci našeho kraje, ale i příležitost, jak Budějovický advent, který svým jménem už opravdu přesahuje hranice našeho kraje, zase opět o kousek posunout. S Petrem Marošem jsme především patrioti a i proto se snažíme dlouhodobě z naší firmy podporovat například sportovní kluby nebo talentované děti. Jsme zkrátka přesvědčeni, že firmy, kterým se daří by měly být ve svém regionu aktivní.“, říká za společnost OIG Power jihočeský hejtman Martin Kuba.

Foto point se plnil nedočkavými návštěvníky již při jeho instalaci. Jakmile byly jeho přípravy u konce, střídala se v něm jedna fotící skupinka za druhou.

„Kdo tedy letos odejde z adventně laděného náměstí bez této fotky jako by snad ani nebyl. Zapojení soukromých firem do veřejného života ve městě si velmi vážím a  jsem moc ráda, že si i díky této spolupráci  mohou návštěvníci adventu do svých domovů odnést i tuto milou vzpomínku.“, komentuje aktuální dění na českobudějovickém náměstí primátorka Českých Budějovic Dagmar Škodová Parmová.

Autorem originálního návrhu fotopointu stejně jako  i celého konceptu Budějovického adventu je organizátor adventních trhů Rudolf Střítecký z Art4Promotion.

Autor: Petra Říhová

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...

V rezervaci u Lipna jsou nově zubři

Na nejnovější jihočeské rezervaci velkých kopytníků se nově pasou zubři evropští. Na pastvinách nedaleko lipenské přehrady se připojili ke stádu divokých koní. Přesun těchto vzácných kopytníků je součástí velké výměny, do které jsou zapojené čtyři kr...

Muž nepřežil požár karavanu

Ve středu 20. března několik minut před jednou hodinou v noci vyjely do Katovic hasičské jednotky. Hořel karavan, který obýval dlouhodobě jeden muž. Po uhašení plamenů bylo nalezeno torzo lidského těla. Na místo tragické události byli proto přivoláni...