Motor schytal na Spartě debakl, v pátek čeká Jihočechy Plzeň

Hokejisté Motoru České Budějovice nezvládli v dohrávce 21. kola Tipsport extraligy utkání na Spartě a domů vezou debakl 0:5.

V první třetině diktovala tempo hry pražská Sparta, která má v kádru hráče se zkušenostmi z NHL i KHL. Poměrně rychle padla i první branka, kvůli hře vysokou holí ale rozhodčí gól Pražanů neuznali. Sparta si vytvářela tlak, Jihočeši ale dobře bránili a v úvodní dvacetiminutovce dokonce několikrát nebezpečně zahrozili. Druhé dějství už ale patřilo týmu s "S" na prsou. Nejprve z přesilové hry nekompromisně otevřel skóre utkání Řepík, postupně se pak do sítě Motoru trefili Kousal, Buchtele a Safin. Ve třetí třetině už Sparťané Jihočechy nepustili vůbec k ničemu, navíc na konečných 5:0 z pohledu domácích upravil jednadvacetiletý David Vitouch. Z debaklu se ale Jihočeši musejí rychle oklepat, už v pátek přijedou do Budvar arény hokejisté Plzně. 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...