Motor v Brně prohrál, Flek nasázel hattrick

Hokejisté Motoru České Budějovice se z utkání v Brně vracejí s prázdnou. Svého souseda v tabulce Jihočeši porazit nedokázali, Kometa Hrachovinovi nasázela pět gólů.

Úvod utkání jakoby předpověděl následné trápení Motoru v celém zápase. Hned ve třetí minutě si totiž Hrachovina nezvládl zkrotit kotouč nahozený z půlky hřiště, puk mu propadl a Kometa se tak prakticky z ničeho dostala do vedení. Jihočeši ještě v úvodním dějství zvládli vyrovnat, po kombinaci Pecha s Gulašem z mezikruží neomylně zamířil Vondrka. Špatný byl vstup Českých Budějovic i do druhé třetiny. Ve dvadvacáté minutě totiž vstřelil gól domácí rychlík Jakub Flek. O deset minut později mohlo být ještě hůř, Hrachovina ale nařízené trestné střilení chytil. Jakub Flek se ke slovu dostal ještě v devětatřicáté minutě zápasu a pohotovou ranou zvýšil na 3:1. Motoru to vůbec "nelepilo" a nápaditým kombinacím chyběla přesnost. Na rozdíl jediné branky snížil ve třetí třetině během přesilové hry Zdeněk Doležal, pro kterého to byla vůbec první trefa v sezóně. Naděje ale rychle zhasla, o čtrnáct vteřin později totiž skóroval Pospíšil a bylo to zase o dvě branky. Jihočeši dokázali na pár minut Kometu zamknout ve vlastním obranném pásmu, kýžené góly to ale nepřineslo. Naopak, při hře bez brankáře Jakub Flek zpečetil hattrick. Kometa tak v důležitém zápase přehrála Motor 5:2, přeskočila ho v tabulce a teď zamíří na Kladno. Motor v pátek vyzve doma Mladou Boleslav.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...