V Třeboni se ve čtvrtek veslovalo

Ve čtvrtek se v třeboňském Roháči uskutečnila akce Třeboň vesluje, která je součástí celorepublikového projektu Česko vesluje. Šlo o první akci tohoto druhu v Jihočeském kraji. Zúčastnily se jí stovky dětí z místních škol.

 

Třeboň vesluje je závod základních a středních škol ve štafetách na veslařském trenažeru. Akce se zúčastnily všechny třeboňské školy včetně té z Chlumu u Třeboně. „Dnes jsme přijeli do Třeboně s projektem Česko vesluje. To je projekt, se kterým proplujeme republiku skrze veslování. Děláme to tak, že necháme děti jezdit na veslařských trenažerech na velmi krátkých tratích a necháme je tam střídat, aby tam byl ten efekt z Formule 1, když se mění pneumatiky.“ říká ředitel Národního olympijského centra vodních sportů v Račicích Michal Kurfirst.

Na souboj třeboňských škol v halovém veslování dorazilo přes 260 dětí. Ty si tu kromě samotného závodu mohly vyzkoušet i biatlon. „Kde ta první část se jede na veslařském trenažeru a když se ty děti pěkně rozdýchají, tak je pustíme střílet. Máme tady laserové pistole a spočítáme jim, kolik toho za minutu nastřílí. To potom připočteme přes body k tomu času, který najely na tom trenažeru.“ upřesňuje Michal Kurfirst.

Kromě nadšených dětí se do závodu zapojily i složky Integrovaného záchranného systému. Akci si nenechali ujít ani zástupci města Třeboň. „Je vidět, že to všechny účastníky hodně baví. Jsou nadšení, fandí si, povzbuzují se. Je tady úplně skvělá atmosféra jako na nějakém fotbalovém nebo hokejovém zápase.“ zakončuje Tomáš Klíma z oddílu veslování z TJ Jiskra Třeboň.

 

 

 

Autor: Lucie Mašková

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...