Dinosauři se vrátili do Českých Budějovic

Do dob dinosaurů vás zavede unikátní výstava, která v pátek začala na českobudějovickém Výstavišti. Uvidíte ty nejzajímavější dinosaury ze všech českých Dinoparků. Obrovští vládci druhohor se nejen pohybují, ale vydávají i zvuky.

Po čtyřech letech jsou dinosauři zpět v krajském městě. Jestli jste milovníci těchto vyhynulých tvorů, neměli byste si nechat ujít příležitost vidět je na vlastní oči. „Dinosaurů tady máme přibližně dvacet. Z toho jich je jedenáct pohyblivých a spousta menších nepohyblivých. Přivezli jsme je z různých dinoparků a někteří jsou nově vyrobení u nás na hale v Plzni.“ říká manažer výstavy Lukáš Milota.

Někteří dinosauři vydávají zvuky, jiní se hýbou. Největším lákadlem je ale pokaždé Tyrannosaurus rex, kterého tady uvidíte hned dvakrát a to i s mláďaty. „Nový model je robotický Triceratops, který dělá spoustu pohybů a má tu zajímavost, že dokonce i čůrá. Největší je tady pravděpodobně Tyrannosaurus, který měří nějakých 14 metrů a pak jsou tady tři dvanáctimetrový Brachiosauři.“ dodává manažer výstavy.

Pteranodon například létá nad hlavami návštěvníků. Výstava láká tisíce lidí. „Máme tady dva Ridery, kde se děti za dvacetikorunu projedou a je to soutěž, že sbírají mince. Vrtulník je tady jako simulace Jurského parku, kde byl nabouraný. A máme tady i Jeep. To jsou služební auta, která používají manažeři. Přišlo nám zajímavé ho sem zakomponovat do jednoho výběhu.“ upřesňuje Lukáš Milota.

Součástí výstavy je i fotoklec, kde si můžete pořídit unikátní fotku. Nechybí ale ani stánek s tetováním nebo 3D kino. „Film se jmenuje Fina a Mina poprvé v dinoparku a má přibližně 11 minut. Jsou tam dva projektory, člověk dostane 3D brýle, sedne si a vidí trojrozměrný obraz.“ zakončuje manažer výstavy.

Vrátit se do dob dinosaurů můžete na českobudějovickém Výstavišti až do 12. března.

Autor: Lucie Mašková

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...