V jihočeských lyžařských střediscích Lipno a Zadov leží až 80 centimetrů sněhu

Ve skiareálech na jihu Čech mohou běžkaři využít kolem sta kilometrů tras. Podmínky jsou nejlepší v letošní sezóně.

Na Lipně je letos spoustu penzionů a hotelů na víkend obsazených, a to díky perfektním podmínkám. Nadílka přírodního i technického sněhu nabízí přes osm kilometrů sjezdovek, v provozu jsou veškeré lanovky, může se lyžovat přes den i večer, a dokonce funguje i lyžařská škola. Mluvčí skiareálu Olga Kneiflová hodnotí stav podmínek pro fungování lyžařského střediska jako perfektní. 

Denní i večerní lyžování je v plném provozu i na Zadově, na jehož sjezdovkách leží 55 až 80 centimetrů sněhu. Navíc se v okolí skiareálu od 2. 2. upravuje většina běžeckých tras. Mělo by se jednat o padesát kilometrů. 

Pohádkovou zimu si užívají i provozovatelé a návštěvníci ve skiareálu Hochficht, který se nachází na rakouské straně Šumavy. Díky nově napadanému sněhu se o víkendu otevře všech 21 kilometrových sjezdovek. Podle tamnějšího ředitele Geralda Paschingera návštěvníci Hochfichtu zažijí pravou radost z lyžování, ať už na skvěle upravených sjezdovkách či při jízdě v hlubokém prašanu.

Milovníci zimních sportů si mohou užít i bruslení, a to konkrétně na Frymburských loukách, kde v noci na čtvrtek napadlo přes 20 centimetrů nového sněhu. Po úpravě povrchu vzniklo 17 kilometrů na lyžování klasickou technikou i bruslení. V sobotu se mohou návštěvníci Frymburku těšit na závody pro amatéry obou těchto zimních disciplín. "Tak krásně upravené stopy jsme tu neměli snad deset let," zhodnotil Pavel Pechoušek.

Autor: Adéla Boháčová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...