Spolujezdec z ujíždějícího automobilu házel skleněné lahve na policejní vozidlo

Adrenalinovou chvíli zažili českobudějovičtí dopravní policisté v pátek 27. ledna při pronásledování vozidla v pátrání. Honička začala v obci Kamenný Újezd.

BMW 116d modré barvy, po kterém bylo vyhlášené pátrání, bylo spatřeno policejní hlídkou, která stála v obci Kamenný Újezd. Policisté se za hledaným autem okamžitě vydali. Řidič však pokračoval vysokou rychlostí směrem na Český Krumlov. Během jízdy policisté dávali opakovanými výstražnými zvukovými signály výzvu k zastavení.

Ve videozáznamu, který poskytla Policie ČR na svých webových stránkách až dnes, je vidět, jak spolujezdec ujíždějícího automobilu házel skleněné láhve na policejní vozidlo nebo je rozbíjel o zem, tím pravděpodobně chtěl policejnímu vozidlu poškodit pneumatiky. Pachatel porušil pravidla silničního provozu nejen svou vysokou rychlostí, ale také předjížděním přes plnou čáru nebo najížděním na obrubník. Pronásledované vozidlo nakonec dostalo defekt pravého předního kola, který mu znemožnil pokračovat v jízdě. Policisté dopadli dva mladé muže cizí státní příslušnosti a oba zadrželi. Protože mají s největší pravděpodobností na svědomí trestnou činnost v Německu, budou se případem dál zabývat zahraniční policejní kolegové.

Informační zdroj a video záběr z policejní kamery: https://www.policie.cz/clanek/dopravni-policiste-pronasledovali-vozidlo-v-patrani.aspx

Autor: Adéla Boháčová

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...