Výstava jihočeských umělců na Krajském úřadě

V budově Krajského úřadu v Českých Budějovicích začala výstava, kterou pořádá Asociace jihočeských výtvarníků.

Slavnostní vernisáž výstavy s názvem Setkání umělců se uskutečnila ve středu odpoledne na Krajském úřadě v Českých Budějovicích. Akci si nenechaly ujít desítky lidí.

Vernisáž 40 autorů jihočeských výtvarníků je opravdu famózní. Je to většina jihočeských umělců, kteří tu dnes prezentují svá díla a je možné navštívit tuto výstavu na Krajském úřadu, říká Dagmar Škodová Parmová /ODS/, primátorka Českých Budějovic.

Aby tady bylo prostředí harmonické, kultivované a skutečně vlídné, pořádáme tu výstavy. A ta dnešní je skutečně výjimečná, protože jde o Asociaci jihočeských výtvarníků. Na vystavovaných dílech jsou jihočeské kořeny skutečně cítit, uvádí výstavu František Talíř /KDU-ČSL/, náměstek hejtmana Jihočeského kraje.

V Asociaci jihočeských výtvarníků je aktuálně 67 členů. 40 z nich se na této výstavě podílí. Najdete tu desítky uměleckých děl.

Kolekce je velice pestrá, nachází se tady více jak padesát děl. Myslím si, že každý divák si tady najde nějaký ostrůvek své reality, který ho určitě potěší a pohladí po duši, říká nám Vít Pavlík, předseda Asociace jihočeských výtvarníků.

Na výstavě uvidíte zajímavá plátna i sochy a obdivovat tu můžete různé techniky. Zkrátka co dílo, to originál.

Každý z nich je tvořený samozřejmě jiným příběhem. Například když jde o obraz mého kolegy, náměstka Pavla Klímy, tak pokud znám příběh, jak obraz vznikal, obraz člověka osloví ještě o něco víc. Já mám z výstavy velkou radost a moc děkuji všem, kteří se na ní podíleli, hodnotí František Talíř.

Výstava je prodejní, ale bude to po kontaktování jednotlivých autorů, dodává Vít Pavlík.

Výstavu můžete v budově Krajského úřadu v Českých Budějovicích navštívit do konce března.

Autor: Lucie Mašková

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...