Travelcon se vrátí na Výstaviště

Největší konference cestovního ruchu v jižních Čechách Travelcon proběhne 20. a 21. dubna na českobudějovickém Výstavišti.

Travelcon ocení hlavně lidé podnikající v turismu, hotelnictví a gastronomii, ale i dopravci, majitelé restaurací nebo cestovních kanceláří.

„My jsme moc rádi, že můžeme tuhle konferenci pořádat a hostit tady všechny z České republiky, protože cestovní ruch vnímáme jako stěžejní záležitost. Nejen pro jihočeské podnikatele, ale i pro rozvoj celého kraje. Jsme jedním z nejnavštěvovanějších krajů a chceme v tom pokračovat,“ uvádí akci František Talíř /KDU-ČSL/, náměstek hejtmana Jihočeského kraje.

Udržitelnost, inovace a umělá inteligence v cestovním ruchu a data jako surovina pro 21. století – to jsou hlavní témata letošního ročníku.

„I s ohledem na všechny krize, které cestovní ruch postihly. V posledních letech to byla pandemie nebo stále trvající válka na Ukrajině. Čili udržitelnost směřující k tomu, aby turisté, kteří k nám přijdou, tady zažili něco krásného a aby si spojili jižní Čechy s nějakým hezkým prožitkem a tím pádem se sem vraceli – to je tématem letošního ročníku,“ sděluje nám František Talíř.

„Chceme se na Travelconu věnovat těm nejaktuálnějším tématům. Ať už je to například automatizace a umělá inteligence v době, kdy na pracovním trhu zoufale chybí lidé a pracovní síla. Chceme otevřít i velmi důležité téma, což jsou data a monitoring, protože pokud chceme vycházet vstříc potřebám turistů, tak musíme v první řadě vědět, kde se nám pohybují a kudy cestují,“ popisuje Petr Soukup, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Travelcon se po několika letech vrací na českobudějovické Výstaviště. Konkrétně do zmodernizovaného pavilonu Z.

„Velmi mě těší ta prohlubovaná spolupráce mezi Jihočeským krajem, městem České Budějovice a Výstavištěm. Právě proto tam také míříme s Travelconem,“ říká František Talíř.

I letos bude program opravdu pestrý. Desítky odborníků a profesionálů z branže si připravily zajímavé přednášky a workshopy.

„Osobně se velmi těším na blok, ve kterém budeme diskutovat s lidmi, kteří v cestovním ruchu narazili na naprosto nečekané krizové situace. Tam si velmi rádi poslechneme jak jejich zkušenosti, tak návrhy řešení. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na další veledůležité téma: motor i krev cestovního ruchu, a to jsou investice a infrastruktura,“ zakončuje Petr Soukup.

Autor: Lucie Mašková

Související články

Budějovice gastroenterologické 2024

Budějovice gastroenterologické – tak se jmenuje sympozium, které se opět po roce uskutečnilo v krajském městě. I letos byla akce rozdělena na dvě části – první se konala přímo v českobudějovické nemocnici, zatímco samotný kongres probíhal v hotelu Cl...