Hokejisté přivezli z Kanady zlato

Primátorka města přijala na radnici dva mladé hokejisty, kteří přivezli z juniorského turnaje v Kanadě zlaté medaile.

Tradiční turnaj hráčů do 13 let "Pee Wee Quebec" se koná už dlouhá desetiletí. V minulosti se na něm představil například Wayne Gretzky, Martin Hanzal nebo Michal Frolík. A letos ovládl sportovní klání český tým Czech Knights.

„Poté, co byli vyhlášeni naši Čeští rytíři U13 jako nejlepší hokejisté v juniorském zápase v Kanadě, tak pro mě bylo milé překvapení, že tam jsou dva hráči z Českých Budějovic. Takže dnes jsem tu přivítala právě ty dva úspěšné medailisty z prvního místa juniorského zápasu z kanadského Quebecku,“ uvádí Dagmar Škodová Parmová /ODS/, primátorka Českých Budějovic.

Primátorka mladým hokejistům pogratulovala k velkému úspěchu a poděkovala jim za reprezentaci našeho města.  

„Vyhráli jsme turnaj Pee Wee Quebec, což je - dá se říct - největší juniorský turnaj na světě a byli jsme všichni hrozně rádi, že jsme vyhráli takhle těžký turnaj,“ říká nám medailista Tomáš Albrecht.

Talentovaní sportovci dokázali v cestě za prvenstvím porazit velké kluby z Chicaga, Montrealu nebo Detroitu. Jak ale sami říkají, hokej je dřina a začátky na ledě nejsou vůbec jednoduché.

„Táta mě vzal jednou na hokej a ve třech letech jsem chtěl hrát, tak mě tam táta přihlásil,“ popisuje medailista David Przeczek. „Nejdřív jsem začal u Lvíčat jako malý, ale to mi zase tak moc nešlo. Ale pak jsem se začal zlepšovat a začal jsem hrát ty dobré zápasy a turnaje. Jednou bych si chtěl zahrát v NHL.“

O tom, že jsou České Budějovice městem sportu, není vůbec pochyb. Máme tu hned tři extraligové týmy, které chodí podporovat spoustu fanoušků.

„Je velmi důležité mít tady ve městě kluby, které se starají o dorost, o juniory a o malé hráče. Je potřeba si tuto laťku udržet, také i pro naše fanoušky, kteří chodí fandit, ty návštěvnosti jsou opravdu obrovské. Také abychom měli ve výhledu i takhle talentovanou mládež a neodcházela nám z Českých Budějovic,“ zakončuje Dagmar Škodová Parmová.

Autor: Lucie Mašková

Související články