Uzavírka ulice Na Sádkách

Část ulice Na Sádkách bude úplně uzavřena do konce března.

Obyvatele Českých Budějovic čeká úplná uzavírka části ulice Na Sádkách, a to kvůli výstavbě propojky s ulicí Branišovská.

„13. března tato ulice bude kompletně uzavřena pro celý provoz. Uzavírka bude trvat do 31. března,“ informuje Lubomír Bureš /ODS/, náměstek primátorky Českých Budějovic.

Objízdná trasa bude startovat na Litvínovické ulici a bude pokračovat na Šindlovy Dvory a Švábův Hrádek.

„Jsme si vědomi toho, že je to poměrně velké omezení. Objízdná trasa je dlouhá, ale není možné ji vést jinudy. Snažili jsme se zkrátit čas prací v úseku budoucího napojení propojky, aby omezení bylo pro řidiče co nejmenší,“ říká Lubomír Bureš.

Úplná uzavírka části místní komunikace skončí s posledním březnem. Následovat bude částečné dopravní omezení s kyvadlovým provozem řízeným semafory, a to po dobu pěti měsíců.

„Doba je takhle dlouhá z toho důvodu, že jsme zvolili variantu částečného průjezdu s kyvadlovým řízením, protože kdybychom chtěli zkrátit čas budování propojky Branišovská - Na Sádkách, pak by ulice Na Sádkách musela být poměrně dlouho úplně uzavřena, a to jsme nechtěli,“ popisuje Lubomír Bureš.

Dopravní omezení se pochopitelně dotkne i městské hromadné dopravy.

„V úplné uzavírce autobusová doprava nahoru nepojede a bude tam zřízena náhradní autobusová zastávka v blízkosti ulice Trnková,“ zakončuje náměstek primátorky.

Ať už úplná nebo částečná uzavírka ulice Na Sádkách se nijak nedotkne provozu Sběrného dvoru, který je v části Švábův Hrádek. Budovaná propojka ulic Branišovská a Na Sádkách by měla být hotova do konce letošního roku.

Autor: Martin Řepa

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...