Obchodovali s drogami, hrozí jim deset let

Jihočeští policisté zadrželi muže a dvě ženy, trojice prodávala pervitin.

Šedesátiletého muže, dvaapadesátiletou a šestadvacetiletou ženu policisté zadrželi v polovině února. Ústřední postavou tohoto příběhu je z této trojice právě starší muž.

„Stěžejní roli v celém případě sehrál starší muž, který pro drogy dojížděl do Prahy a přivážel je na jih Čech. Ženy od něj pak tyto látky odkoupily a dále s nimi obchodovaly,“ popisuje případ mluvčí PČR Jihočeského kraje Lenka Krausová.

Starší muž a dvaapadesátiletá žena jsou přitom policistům dobře známé firmy, za obchod s drogami už v minulosti nějaký čas strávili ve vězení. Sotva jim ale trest vypršel, do byznysu naskočili znovu.

„Obviněného muže se podařilo za asistence zásahové jednotky zadržet v polovině února, když cestoval a drogy měl u sebe. Po zjištění, že po něm policisté „jdou“, začal za jízdy z okna drogy vyhazovat. Ani to mu ale nepomohlo, policisté u něj po zastavení vozidla přesto další drogy zajistili,“ říká Lenka Krausová.

Z následného výslechu se kriminalisté mimo jiné dozvěděli i to, že ilegálním obchodníkům prošly pod rukama stovky gramů pervitinu v hodnotě v řádu desítek tisíc korun. Staršímu muži a starší z dvojice žen tak v případě prokázání viny hrozí pobyt za mřížemi v rozmezí dvou až deseti let.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...