Rodiče odešli na párty, doma se jim udusil kojenec

Jihočeští kriminalisté obvinili dvaatřicetiletého muže a dvaadvacetiletou ženu z Českobudějovicka ze zločinu opuštění dítěte.

Celá situace se měla odehrát o silvestrovské noci před dvěma lety. Podle informací deníku Právo totiž měli rodiče nechat své dvě malé děti o samotě a odejít na párty k sousedům. Obě děti přitom měly být nemocné a mladší z nich, ještě v kojeneckém věku, se v nepřítomnosti rodičů mělo udusit vlastními hleny. Rodiče na to prý přišli až v dopoledních hodinách, dceři už ale nebylo pomoci. Policisté se vzhledem k probíhajícímu vyšetřování k celé situaci nechtěli příliš vyjadřovat. "Na případu, který se odehrál o silvestrovské noci před dvěma lety, českobudějovičtí kriminalisté stále pracují, nicméně s ohledem na věk poškozeného nemůžeme v tomto případu sdělit žádné další informace." řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

O víkendu pozor na klíšťata

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bychom si měli dát o víkendu velký pozor na klíšťata. Na většině území Jihočeského kraje totiž v nejbližších dnech předpokládají jejich aktivitu na čtvrtém stupni pětistupňové škály, což představuje vysoké r...