Nová kanalizace, chodníky i silnice

Na půl roku se uzavřela ulice Na Děkanských polích na okraji Českých Budějovic, místní se konečně dočkají nové kanalizace i chodníků.

Spojovací silnice mezi obcí Roudné a Rožnovem je frekventovaná a její stav v posledních letech připomínal spíše tankodrom. Bývalé vedení města tu v minulém roce nainstalovalo nové dopravní značení na snížení rychlosti a zúžení vozovky. Místní už ani nedoufali, že se opravy dočkají.

„Od začátku března rekonstruujeme ulici Na Děkanských polích, ten projekt byl připravován dlouho a čekalo se na dokončení Plavské ulice, abychom toto území nezatížili příliš mnoha rekonstrukcemi,“ informuje Petr Maroš /ODS/, náměstek primátorky Českých Budějovic.

Podobný problém měli lidé z ulice Otakara Březiny v Novém Roudném, tam si na asfaltový povrch počkali dlouhých 30 let. Teď touto ulicí vede objízdná trasa. V ulici Na Děkanských polích se nedočkají jen nového povrchu silnice.

„Dlouho se tam čekalo na kanalizaci, tu teď postavíme novou. A to jak splaškovou, tak dešťovou. A také nám tam přibude chodník. To je věc, po které občané skutečně dlouho volali, a já jsem rád, že ji budou mít. Dokončení plánujeme na konec roku a během prací získáme nový povrch komunikace a pod ní také jak nové vedení plynu, tak elektrického vedení. Samozřejmě také zrekonstruujeme veřejné osvětlení,“ říká Petr Maroš.

Během kompletní uzavírky budou mít povolen vjezd jen majitelé nemovitostí. Do ulice U Kapličky vede provizorní komunikace a ostatní ulice budou pro místní přístupné z různých směrů podle postupujících prací. Pro pěší zůstane ulice Na Děkanských polích průchodná po celou dobu.

„My jako nová koalice jsme si dali za úkol dokončit takovou tu základní infrastrukturu na území města. Zhruba minulý měsíc jsme začali s výstavbou nové kanalizace v Třebotovicích a Kališti a toto je další část, kterou dokončíme a jsme za to moc rádi,“ popisuje Petr Maroš.

Po dokončení prací ulici Na Děkanských polích bude mít kanalizaci už celá oblast Nové Roudné.

„Já bych tímto chtěl poprosit místní a lidi, kteří jsou zvyklí tudy jezdit, aby byli shovívaví. Dají nám ten prostor, my jim za to uděláme novou ulici a já jim za to děkuji,“ zakončuje Petr Maroš.

Pokud stavba půjde podle plánu, měla by být kompletní rekonstrukce hotová v říjnu letošního roku a bude stát zhruba 35 milionů korun.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Ve Vodňanech se rozpadla koalice

Ve Vodňanech se rozpadla koalice. Po odvolání místostarosty Milana Němečka, kterého zastupitelstvo zbavilo funkce kvůli údajnému nevhodnému vystupování a reprezentaci, rezignovali také další tři jeho spolustraníci a sdružení Vodňany 2022 opustilo koa...