Tragickou nehodu cyklisty vyšetřují kriminalisté

Pád z elektrokola na Trhosvinensku sedmdesátiletý senior nepřežil.

Nehoda se stala ve středu dopoledne. Na lince 158 přijali policisté oznámení o nálezu cyklisty v potoce.

"Na místě bylo zjištěno, že 70letý cyklista, jedoucí na elektrokole ve směru Rejty – Trhové Sviny, v místní části Mlýny, sjel z dosud nezjištěných příčin mimo komunikaci a dále do potoka. Přivolaní záchranáři i přes veškerou jejich snahu nemohli muži pomoci, utrpěl zranění neslučitelná se životem," popsala tragickou událost policejní mluvčí Martina Joklová.

Bližší okolnosti úmrtí určí až nařízená soudní pitva. Na místo nehody přijeli i českobudějovičtí kriminalisté, kteří se budou touto tragickou událost zabývat. Muž neměl za jízdy na hlavě přilbu.

K místu nehody letěl i vrtulník. "Bohužel zasahující lékař mohl už jen konstatovat úmrtí, neboť senior zemřel ještě před příletem záchanářů, kteří mu už nijak nemohli pomoci," dodala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Autor: Eliška Piskačová

Související články

Ukliďme Česko, ukliďme Budějovice

Už 6. dubna se po celé zemi rozběhne akce Ukliďme Česko. A uklízet se opět bude i v Českých Budějovicích, které se do tohoto projektu každoročně zapojují. Například loni uklízelo město více jak 250 dobrovolníků, kteří sesbírali celkem 2,5 tuny odpadk...