Jihočeské divadlo přilákalo téměř 100 tisíc lidí

Do Jihočeského divadla v loňském roce zavítalo téměř sto tisíc návštěvníků, velký podíl na tom měla jako tradičně českokrumlovská točna. Ta přináší divadlu až čtyři pětiny tržeb. Rozbor hospodaření zveřejnila instituce na svém webu.

Jihočeské divadlo v loňském roce nepřekročilo schválený rozpočet, vykázalo navíc ještě několikatisícový zisk. Točna na Českém Krumlově přilákala přes padesát tisíc diváků, to divadlu vyneslo tržby za čtyřicet čtyři milionů korun. Rok 2022 byl ze začátku postižen končícími koronavirovými opatřeními, přesto instituce divákům nabídla 535 představení a akcí, včetně dvaadvaceti premiér. Návštěvnost ale stále nedosahuje hodnot jako před pandemií, byť se situace pomalu zlepšuje.

 

Autor: Petr Studenovský

Související články

Další změny v Jihostroji

Českobudějovický volejbalový klub přišel o nejlepšího hráče volejbalové extraligy. Smečař Argentinec Ignacio Luengas měl sice ještě rok platnou smlouvu, ale rozhodl se ji rozvázat kvůli jiné nabídce.

Lídrem za ANO bude Roman Kubíček

Lídrem hnutí ANO na jihu Čech pro podzimní krajské volby bude stávající poslanec Roman Kubíček. Jeho zvolení ještě musí posvětit celostátní vedení politické strany. Médiím to řekl bývalý primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.