Výkupní ceny hovězího jdou stále nahoru. Můžou za to výrobní náklady

Výkupní ceny hovězího masa stále rostou. Kilogram živé váhy během roku a půl zdražil o 50%, zhruba na 90 korun, a to kvůli výrobním nákladům.

Ty jsou totiž v Evropě několikanásobně dražší. Chovatelé dobytka se také obávají šíření různých druhů nemocí, kvůli kterým by pak museli zlikvidovat celý chov. Po jarní vlně slintavky a kulhavky se Evropou nově šíří takzvaná nodulární dermatitida skotu.

Autor: Petr Studenovský

Související články

O stavbě ZEVA se rozhodne v referendu

V Písku se souběžně s volbami do Sněmovny bude 3. a 4. října konat referendum o výstavbě zařízení na energetické využití odpadu. Obyvatelé tak rozhodnou o tom, zda ZEVO v Písku vyroste či nikoliv. Na posledním zasedání schválili vypsání referenda tam...