Výkupní ceny hovězího jdou stále nahoru. Můžou za to výrobní náklady

Výkupní ceny hovězího masa stále rostou. Kilogram živé váhy během roku a půl zdražil o 50%, zhruba na 90 korun, a to kvůli výrobním nákladům.

Ty jsou totiž v Evropě několikanásobně dražší. Chovatelé dobytka se také obávají šíření různých druhů nemocí, kvůli kterým by pak museli zlikvidovat celý chov. Po jarní vlně slintavky a kulhavky se Evropou nově šíří takzvaná nodulární dermatitida skotu.

Autor: Petr Studenovský

Související články

Začal výlov Rožmberka

Třeboňští rybáři začali v pátek ráno s třídenním výlovem Rožmberka, největšího českého rybníka. Očekávaný výnos je kolem 100 tun ryb, podobně jako v minulých letech. Tradiční akce každoročně přiláká desetitisíce návštěvníků.

Zemřela Dana Drábová, bylo jí 64 let

Po vážné nemoci zemřela v pondělí ve věku 64 let Dana Drábová. Na sociálních sítích o tom informoval Státní úřad pro jadernou bezpečnost, v jehož čele stála Drábová už od roku 1999, a který má kromě jiného na starosti dozor při využívání jaderné ener...